Lägg till länk

Hjälp oss hålla sidan uppdaterad genom att lägga till ditt egan företag i katalogen, ge konsumenterna en möjlighet att hitta dig, men också dig själv en chans att synas. Fyll bara snabbt och enkelt i de olika fälten och klicka sedan på "Lägg till".

Namn:
E-mail:
Kategori:
Url:
Länk text:
Beskrivning:

Filmnyheter

Vem är Stefan Holm?

Stefan Christian Holm, född 25 maj 1976 i Forshaga, är en svensk före detta friidrottare som tävlade i höjdhopp. Holm vann OS i Aten 2004, har en silvermedalj från VM i friidrott 2003 i Paris samt ett silver och brons från EM i friidrott. Holm har också vunnit inomhus-VM 4 gånger samt inomhus-EM 2 gånger. Hans personliga rekord är 2,37 utomhus (från 2008) och 2,40 inomhus (från 2005).

Holm tävlade för Kils AIK friidrott i alla nationella tävlingar, och inledde alla säsonger med att tävla på Sannerudsvallen i Kil. I augusti 2004, under en hyllningsceremoni på Stora Torget i Karlstad, tillkännagav Kils kommunalråd Jan Wadell att en idrottsarena kallad Holmhallen skall byggas i Kils kommun. Holm tränades av sin far, Johnny Holm. Stefan Holm, som är 181 centimeter lång[3], tillhör den skara som hoppat 50 cm eller mer över sin egen längd.